Papina poruka tjedna (18.02.2014.)

37bad00ffb38495bdd9c73b73cd3c0ad_L

 

Riječima se može ubiti, rekao je papa Franjo tijekom angelusa 16. veljače. Ne samo oružjem se ne smije ubijati bližnjega, već nanj se ne treba bacati ni otrov bijesa niti pogađati ga klevetama, kazao je Franjo i upozorio vjernike kako ne smiju imati zmijski jezik. Kaže se zmijski jezik, jer i jezik ubija kao zmija, upozorio je Franjo.

„Ne smije se ogovarati i govoriti loše o nekome, jer se na taj način može ubiti nečiji dobar glas, ali i otrovati i nas same”, upozorio je papa Franjo i povjerio: „Kažem vam istinu, uvjeren sam da ako budemo izbjegavali ogovaranja, postat ćemo sveti”. Dovoljno je ne ogovarati da bi se bilo svetima.
Te riječi je izgovarao bez da ih je imao napisane, kao što to često čini. Upozorio je na lažnu vjeru i licemjerstvo.

Naglasio je da Isus nudi savršenu ljubav onima koji ga slijede, ljubav čija je jedina mjera da nema mjere, koja ide izad svih računica.
„Ljubav prema bližnjemu je tako temeljna stvar da Isus čak kaže kako naš odnos s Bogom ne može biti iskren ako ne želimo pomirenje s bližnjim”, kazao je papa Franjo i objasnio da ako donosiš nešto na oltar i pri tome se prisjetiš kako tvoj brat ima nešto protiv tebe, onda trebaš ostaviti poklon pred oltarom i trebaš prije svega otići pomiriti se s bratom.

Objava : Gospine poruke

Odgovorite